Corona feel good acties

Op 15 maart 2020 kondigde het kabinet maatregelen aan voor heel Nederland. We kwamen terecht in een gedeeltelijke Lockdown. Dierbaren mochten niet langer bezocht worden, waardoor velen zich eenzaam voelden. Winkels hielden hun deuren gesloten, markten en evenementen werden afgelast. Terrasjes en cafés bleven dicht en er waren steeds minder mensen op straat te vinden.

Toch leidde het gevoel van angst en eenzaamheid tot mooie initiatieven. Mensen werden creatief en wilden elkaar helpen. Zo ook Brandweer Twente. Op 20 april gingen de brandweer en politie van Almelo met sirenes de straat op om drie verzorgingscentra te verrassen met tulpen en wat extra aandacht. De beelden spreken voor zich.

Ook kwam Tubantia met een mooi initiatief. Zij maakten een ontroerend filmpje door de lege straten van Enschede te filmen. De saamhorigheid van inwoners, bedrijven en instanties is enorm. Ook vloog de drone over de brandweerkazerne van Enschede. Kijk hier naar het filmpje.

Sommige afdelingen binnen de brandweer kregen het door alle maatregelen rustig, anderen juist extra druk. De GHOR kon wel wat extra handen gebruiken, waardoor logistiek hun handen uit de mouwen stak en hulp aanbood voor het verspreiden van mondkapjes. Ook konden de teststraten van de GGD extra hulp gebruiken. Meerdere collega’s boden hun ondersteuning aan.

Ook ontvingen we veel steunbetuigingen van inwoners en ondernemers. Daarvoor willen we iedereen graag bedanken.