Werving

Vrijwilligers
Ieder jaar hebben we ongeveer 60 nieuwe vrijwilligers nodig. Dit heeft te maken met natuurlijke uitstroom van vrijwilligers vanwege bijvoorbeeld leeftijd. Maar ook vertrekken ieder jaar vrijwilligers vanwege verhuizing, een andere baan of wijzigende privé omstandigheden.

Brandweer Twente werft twee keer per jaar voor nieuwe vrijwilligers. Door corona kon dit in 2020 maar één keer, dit heeft geleid tot 27 nieuwe aspiranten. Zij beginnen in februari met de opleiding. We gaan in 2021 opnieuw werven. Uiteraard gaat de uitstroom van vrijwilligers door. We proberen, zodra dit mogelijk is, om opnieuw voldoende mensen te werven.

Flexwerkende vrijwilliger
Vanaf 2019 hebben we ons voor het werven van vrijwilligers gericht op een nieuwe doelgroep, de flexwerkende vrijwilliger. Iedereen die graag bij de brandweer actief wil worden en daarnaast gemiddeld tenminste twee dagen per week in een kazerne zijn of haar eigen werk kan doen, kan solliciteren. De brandweer stelt voor deze flexwerkende vrijwilliger een gratis werkplek met bijbehorende faciliteiten in de kazernes. Er zijn nu twee flexplekvrijwilligers actief in de kazerne Ootmarsum en leveren hier een bijdrage aan de uitruk. Daarnaast is er één persoon in procedure vanuit de wervingsronde.