Huisvesting Glanerbrug

Vanaf zaterdag 7 november rukken we uit vanaf onze nieuwe kazerne en locatie aan de Heidevlinder in Gronau. De voorgaande kazerne aan de Tolstraat dateert van 1950 en beschikt niet over representatieve douches, gescheiden ruimtes voor de dames en heren en opslag voor schone/vuile spullen.

De kazerne op de hoek van de Heidevlinder/Gronausestraat is modern en bijna energie neutraal. Bijzonder aan deze kazerne is dat we voorzien in een aantal werkplekken voor vrijwilligers die overdag aan de kazerne kunnen en willen werken voor hun hoofdwerkgever. Op deze wijze kunnen we de paraatheid overdag een impuls geven.

Op het dak van de kazerne is een droneplatform gerealiseerd. Ons streven is dat een drone gestationeerd wordt die autonoom opdrachten kan uitvoeren. Zo kan deze alvast vooruit gestuurd worden (voordat de brandweer is uitgerukt) om in kaart te brengen wat er aan de hand is en waar exact. De meldkamer en de uitrukkende eenheden kunnen dan meekijken en op basis van de gegeven op- en afschalen.