'n Woord veurof

Het jaar 2020 zit er alweer op. Een bijzonder jaar, een jaar die de geschiedenisboeken in gaat. De coronacrisis bracht ons veel onzekerheden. Gelukkig draaide de brandweer gewoon door, de paraatheid bleef op orde en veel collega’s hebben zich ingezet om de crisis te managen. Daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op. Altijd staan we klaar om hulp te verlenen wanneer dat van ons gevraagd wordt. Wiej bint der altied.

We doen meer werk waar we voldoening van krijgen. We helpen mensen bewust te maken van de risico’s die zij lopen en vertellen hen hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. Voorlichting, advies en controles, van kleine aanpassingen tot grotere maatregelen. Twente wordt er veiliger door. Meer en meer doen we het samen.

Half maart sloeg de coronacrisis toe en veranderde alles. Naast de enorme impact zorgde de crisis ook voor mooie initiatieven. We hielpen onze hulpverleningspartners en deden mee aan acties en campagnes. Wij staan midden in de samenleving en het is, ook in deze moeilijke tijd, van groot belang dat wij verbinding hebben en houden met iedereen. Want de brandweer is er voor elke tukker.

Dit jaarbericht bevat de bijzonderheden van het afgelopen jaar. Van grote incidenten tot de brandveiligheidsgegevens. Het geeft een mooie inkijk in de organisatie achter de brandweermensen op straat en de thema’s die we hoog op de agenda hebben staan.

Samen zijn we Brandweer Twente!