Bijzonder: Brand op camping in Nutter

Bij een brand op een camping aan de Wittebergweg in Nutter zijn vijf stacaravans uitgebrand. Door het droge weer en de stevige wind kon de brand zich razendsnel uitbreiden. Er is opgeschaald naar grote brand met ondersteuning van meerdere tankwagens voor watervoorziening. Eén persoon is gewond geraakt en met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Een vrijwilliger van kazerne Ootmarsum vertelt: “De eerste melding was een autobrand, maar vanaf de kazerne zagen we al donkere rookwolken opstijgen. Het ging niet om een gewone autobrand. Ter plaatse stonden twee stacaravans volledig in brand. De caravans stonden relatief dicht op elkaar met daartussen coniferenhagen, bomen en aangebouwde overkappingen. Het vuur verspreidde zich door de droogte en harde oostenwind razendsnel. Met één windvlaag stonden er geen twee maar vijf stacaravans in brand”.

“We hebben met meerdere eenheden hard gewerkt om verdere uitbreiding te voorkomen. We kunnen terugkijken of een goede inzet. Door de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van water, de caravans die zo kort op elkaar stonden en dat allemaal middenin natuurgebied Het Springendal, hebben we het maximale uit het incident gehaald en zijn er ‘maar’ vijf chalets verloren gegaan.”