Samenwerking onderwijs

Brandweer Twente beschikt over veel kennis over het brandweervak. Dit betreft ook kennis over bijvoorbeeld bouwkunde of brandonderzoek. Daarom geven we les bij diverse scholen, zoals de Saxion Hogeschool en het ROC Twente. Naast het lesgeven, hebben we ook andere samenwerkingsverbanden met het onderwijs.

Brandweer Twente komt structureel in het basisonderwijs met het programma Brandweer Op School (BOS). We nemen jaarlijks deel aan het Technasium, waar studenten voor de brandweer aan de slag gaan met een opdracht. Dit jaar zijn de technasiumklassen van vijf scholen aan de slag gegaan met de opdracht “Ontwerp een nieuw product dat het ontstaan van brand vertraagt, waarbij het wenselijk is dat het uiteindelijke ontwerp een gedragsverandering bij mensen teweegbrengt”.

In 2020 hebben we voor het ROC van Twente voor de opleidingen Bouw-Infra en Facilitair Leidinggevenden les gegeven over brandveiligheid afgestemd op de les- en leerstof van de desbetreffende opleidingen. Een groot deel van de lessen hebben voor de Coronapandemie plaats gevonden, een aantal lessen zijn online gegeven.